Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “İnsansız sistemler, askeri operasyonlarda kritik rol oynamaktadır”

“`html

18. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı Türkiye’de Gerçekleştirildi

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen “18. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı”, Levent’teki Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa katılan Yılmaz, Balkan ülkelerinin Genelkurmay başkanları ve NATO temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yılmaz, konferans süresince yapılacak olan değerlendirme ve önerilerin, Balkan ülkelerinde kalıcı barış ve istikrar sağlanmasına katkıda bulunmasını umduğunu belirtti. Ayrıca, Slovenya ve Hırvatistan’ın gelecekteki üyelikleri için olumlu düşüncelerini ifade etti.

Yılmaz, konferansın, karmaşık güvenlik tehditlerinin yaşandığı günümüzde yapıldığını vurgulayarak, yalnızca savaşların değil, enerji ve gıda krizleri, iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkiler ve sınır aşan göç gibi sorunların da dünyanın karşı karşıya olduğu ciddi meseleler olduğunu ifade etti.

Gazze’deki insani krizin, uluslararası toplumun vicdanı ve hukuku açısından bir sınavdan geçtiğini ortaya koyduğunu belirten Yılmaz, Ukrayna’daki çatışmanın ise sadece Avrupa değil, dünya genelinde güvenlik ve ekonomi üzerinde sarsıcı etkileri olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerin, askeri güvenliğin yanı sıra kapsamlı bir güvenlik anlayışı geliştirilmesine ihtiyaç duyduğunu bir kez daha teyit etti.

“İnsansız Sistemlerin Askeri Operasyonlardaki Rolü”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kalıcı sonuçların elde edilmesinin sadece niyet bildirileri ile değil, güvenlik kapasitelerinin dengeli paylaşımı ve teknolojik eşitsizliklerin giderilmesi ile mümkün olduğunu belirtti. Savunma sanayisinde yaşanan gelişmelerin, sadece birkaç ülkenin üzerinde yoğunlaştığını ve bu durumun güven ortamını tehdit ettiğini aktardı.

Yılmaz, “Küresel barış ve istikrarın sağlanması, savunma teknolojilerinde şeffaflık ve adil erişim gibi unsurlarla yakından ilişkilidir. Bu konferans, yalnızca teknolojik kabiliyetlerin değil, stratejik sorumlulukların da paylaşılmasına vesile olacaktır.” dedi.

Dünya genelinde askeri teknolojilerde hızlı bir dönüşüm yaşandığını belirten Yılmaz, modern muharebe dinamiklerinin, insana dayalı kabiliyetlerin yerini teknolojik platformlara bırakmaya başladığını ifade etti. İnsansız sistemlerin, savunma operasyonlarının merkezinde yer aldığını vurguladı.

Yılmaz, Türkiye’nin insansız savunma sistemlerinde yüksek teknolojiler geliştirdiğini ve gelişmelerin küresel düzeyde dikkat çektiğini ifade etti.

“Türkiye’nin İHA Pazarında Önemi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir dönüşüm yaşandığını belirten Yılmaz, “Türkiye, Balkanlar’dan Kafkaslar’a kadar geniş bir alanda barışı korumak için diplomatik çabalar yürütüyor.” dedi.

Türkiye’nin şu anda dünya İHA pazarının %65’ine sahip olduğunu açıklayan Yılmaz, Türk savunma sanayisinin NATO standartlarına uygun İHA sistemleri ve diğer ürünleri ile başarılar elde ettiğini belirtti.

Yılmaz, Türkiye’nin 185 ülkeye toplamda 230 civarında ürün ihraç ettiğini, 2025 yılı hedeflerinin yıllık 10 milyar dolar ihracata ulaşmak olduğunu ifade etti.

“Uluslararası İşbirliği ve Sürdürülebilir Barış”

Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası işbirliğine açık olduğunu söyledikten sonra Balkan ülkeleri ile güçlendirilmiş ilişkilerin önemine değindi. “Balkanlar, geçmişin acı tecrübelerinden ders almayı gerektiren bir bölge. Burada kalıcı barış için birlikte hareket etmek çok önemli.” şeklinde konuştu.

Küresel krizlerin, uluslararası sistemin yetersizliğini gözler önüne serdiğini belirten Yılmaz, bölgesel barışın sağlanabilmesi için herkesin ortak sorumluluğunun bulunduğunu aktardı.

Konferansın sonunda, Yılmaz katılımcıları tebrik ederek, bölgedeki işbirliği ve dayanışmayı artırmak adına atılacak adımların önemini vurguladı. Birlik Ziyaret Defteri’ni imzalayan Yılmaz, katılımcılarla birlikte toplu bir fotoğraf çektirdi.

“`

Related Posts

İzmir Aliağa’ya yeni tersane geliyor: 4 Milyar liralık projeye onay süreci başladı

İzmir’in sanayi ve denizcilik merkezi Aliağa, bir tersane yatırımıyla daha dikkatleri üzerine çekiyor. Sınırlı Sorumlu Yat ve Tekne İmalatçıları Endüstrisi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde yaklaşık 4 milyar TL’lik …

70 ülke ulaştırma koridorları için bir araya gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu kapsamında 70 ülkeden temsilcinin bir araya geleceğini bildirdi. Türkiye’nin ulaştırma koridorlarının Hürmüz Boğazı gibi denizyollarındaki belirsizliklere karşı stratejik bir alternatif sunduğunu belirten Uraloğlu, “Orta Koridor, denizyoluna kıyasla iki kat daha hızlı, havayoluna göre ise yaklaşık olarak 4 kat daha ekonomik bir alternatif olarak öne çıkıyor.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

İsrail-İran Savaşı’nda 11’inci güne girilirken geçtiğimiz günlerde ABD, nükleer tesislere yönelik saldırı düzenledi. Saldırı ile çatışmalarda yeni aşamaya geçilirken İran, dünyanın önemli geçiş noktalarından olan Hürmüz Boğazı’nı kapatmasını …

Para çekmeye gidenler dikkat! ATM’lerde yardım bahanesiyle geliyorlar

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından ATM önlerinde bekleyerek okuma yazma bilmeyen, görme problemi yaşayan ve işlem yapmakta zorluk çeken kişileri dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma …

Yargıtay’dan emsal kira bedeli kararı: ‘Kiracılarımız rahat olsun’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kiracının banka hesabından gönderdiği ücretin açıklama kısmına “kira bedeli” yazmasa da taraflar arasında sözleşme olduğundan ödemenin kira sayıldığını belirtti. Şahin, “Kiracılarımız bu konuda endişe etmesin” dedi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl hesapladı: Ne kadar vergi ödüyoruz?

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, akaryakıt zammı sonrası yaptığı açıklamada, “Son gelen zam ile birlikte Ankara’da motorinin litre fiyatı 55,55 TL oldu” ifadelerini kullandı ve vergi hesabı yaptı.