Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin: “Daha iyi sonuçlar için yapay zekayı tehdit edelim”

Yapay Zeka Modelleri Tehdit Edilmeli Mi?

Yapay zeka uygulamalarına yönelik davranışlarınızı hiç düşündünüz mü? Çoğu insanın bu konuda nazik davrandığını biliyor muydunuz? Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin ise yapay zeka modellerine tehditkar bir yaklaşımın daha iyi sonuçlar verebileceğini savunuyor.

Geçtiğimiz hafta All-In-Live Miami’de verdiği bir röportajda Brin, yapay zeka modellerinin fiziksel şiddet tehdidiyle karşılaştığında daha iyi performans gösterdiğini belirtti. Bu iddia yapay zeka topluluğunda şaşkınlık yarattı, çünkü genellikle modellere nazik davranmanın daha etkili olduğu düşünülüyordu.

OpenAI CEO’su Sam Altman daha önce yaptığı açıklamada, yapay zeka modellerine nazik davranmanın aslında elektrik maliyetlerini artırabileceğini vurgulamıştı. Bu durumda kullanıcıların modellere karşı tavrı konusunda farklı görüşler ortaya çıkıyor.

Yapay zeka modellerinden en iyi sonuçları almak için kullanılan prompt komutları giderek daha önemli hale geliyor. Washington Üniversitesi’nden profesör Emily Bender ve meslektaşları, yapay zeka modellerini “stokastik papağanlar” olarak adlandırıyor. Bu modeller genellikle öğrendikleri verileri tekrar ederken, bazen bu verileri beklenmedik şekillerde bir araya getirebiliyorlar.

Yapay zeka güvenlik şirketi Chatterbox Labs’ın CTO’su Stuart Battersby, yapay zeka modellerinin kötü niyetli içeriğe nasıl tepki vereceği konusunun tüm geliştiriciler için önemli olduğunu belirtiyor. Ancak bir modelin tehdit edilerek istenmeyen içerik üretmeye zorlanması, güvenlik riski oluşturabilir.

Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Daniel Kang, Brin’in iddialarının genellikle anekdotlardan ibaret olduğunu belirtiyor. Kang, kullanıcıların yapay zeka ile nasıl etkileşime geçmeleri gerektiği konusunda daha sistematik deneylerin yapılması gerektiğini savunuyor.

Sonuç olarak, yapay zekaya nasıl davranılması gerektiği konusunda farklı görüşler mevcut. Kimi uzmanlar, modellere tehditkar bir yaklaşımın daha iyi sonuçlar verebileceğini savunurken; bazıları ise nazik bir dilin daha etkili olabileceğini düşünüyor. Kullanıcıların yapay zekaya karşı tutumları da genellikle günlük hayattaki davranışlarına yansıyor. Ancak bu konuda henüz net bir görüş birliği sağlanmış değil.

Related Posts

Kapı kilidi arızası Ford’u harekete geçirdi: Popüler modelin üretimi durdu

Ford, elektrikli SUV modeli Mustang Mach-E’nin dünya genelindeki satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Bu karar, araçların kapı kilit sistemindeki önemli bir arızanın tespit edilmesinin ardından alındı. 2021-2025 yılları arasında üretilen 300.000’den fazla Mustang Mach-E’nin bu hatadan etkilenme riski bulunuyor.

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Apple, tasarımı baştan aşağı değişen iOS 26’yı tanıttı

Apple, iPhone yazılımında devrim niteliğinde değişiklikler getiren iOS 26 güncellemesini resmen duyurdu. iOS 18’in yerini alan yeni sistem, sadece adlandırma sistemini değil, tasarımı da kökten değiştiriyor. Artık iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS sürümleri aynı numarayla (26) devam edecek.

Gazlı ocaklardaki kanser tehlikesi

Yayınlanan yeni bir araştırma, gazlı ocaklar tarafından salınan benzen gazının kanser riskini arttıracak ölçüde olduğunu ortaya koydu. Üstelik bu risk çocuklarda daha yüksek.

Kumdan silikon, silikondan çip, çipten işlemci, işlemciden bilgisayara: Karşınızda YAPAY ZEKA

Bugünkü konumuz yapay zekâ. Ama öncesinde kısaca proteinlerden bahsetmem gerekiyor. Daha doğrusu, proteinlerin üç boyutlu şekillerinden…

Polisin yeni gözdesi: Tesla Cybertruck

Tesla’nın paslanmaz çelik gövdeli dev elektrikli aracı Cybertruck, her ne kadar genel halk arasında çok yaygınlaşmasa da, polis güçleri arasında ilgi görmeye başladı. ABD’de ve Katar gibi farklı ülkelerde bazı polis birimleri bu aracı kullanırken, şimdi de Meksika’nın Jalisco eyaleti, 2026 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında bir dizi Cybertruck’ı filosuna katacağını duyurdu.