Bilim insanları en acı maddeyi buldu: Kalp ve akciğerde bile acı hissi uyandırabiliyor

Alman Bilim İnsanları, Raf Mantardan Üç Yeni Kimyasal Bileşik Keşfetti

Almanya’daki Leibniz Gıda Sistemleri Biyolojisi Enstitüsü’nden bilim insanları, ‘Amaropostia stiptica’ adlı raf mantarından üç kimyasal bileşik çıkardı. Maddelerin, insan dilindeki acı tat reseptörlerine olan etkisi incelendi. Bu bileşiklerden oligoporin D’nin düşük miktarlarda bile acı tadı tetikleyebildiği kaydedildi.

“Kalp ve Akciğerde Bile Acı Uyandırıyor”

Araştırmaya göre, bileşikler zehirli değil fakat tatları son derece acı. Bilim insanları, bu gibi doğal acı bileşiklerin sadece ağızda değil, mide, bağırsak, kalp ve akciğerlerde de bulunan acı reseptörlerini etkileyebileceğini söyledi. Ancak bu sensörlerin vücudun diğer bölgelerindeki rolünün tam olarak bilinmediği kaydedildi.

Tat Reseptörlerini Araştırılmasına Fayda Sağlayacak

Araştırmanın ortak yazarı Dr. Maik Behrens, bu tür çalışmalar sayesinde acı tat reseptörlerinin nasıl çalıştığına ve neden evrimleştiğine dair daha net bilgiler elde edilebileceğini aktardı. Dr. Behrens, “Ne kadar çok acı bileşik ve reseptör verisi toplarsak, yeni maddeleri tanımlamak ve etkilerini tahmin etmek o kadar kolay olur” dedi.

Related Posts

Steam, oyun içindeki verileri gösteren izleyicisini kullanıma açtı

Oyun performansını izlemeyi sağlayan yeni sistem CPU/GPU/RAM kullanımlarını gösterecek. FPS değerleri de grafik olarak görülecek.

Kapı kilidi arızası Ford’u harekete geçirdi: Popüler modelin üretimi durdu

Ford, elektrikli SUV modeli Mustang Mach-E’nin dünya genelindeki satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Bu karar, araçların kapı kilit sistemindeki önemli bir arızanın tespit edilmesinin ardından alındı. 2021-2025 yılları arasında üretilen 300.000’den fazla Mustang Mach-E’nin bu hatadan etkilenme riski bulunuyor.

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Apple, tasarımı baştan aşağı değişen iOS 26’yı tanıttı

Apple, iPhone yazılımında devrim niteliğinde değişiklikler getiren iOS 26 güncellemesini resmen duyurdu. iOS 18’in yerini alan yeni sistem, sadece adlandırma sistemini değil, tasarımı da kökten değiştiriyor. Artık iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS sürümleri aynı numarayla (26) devam edecek.

Gazlı ocaklardaki kanser tehlikesi

Yayınlanan yeni bir araştırma, gazlı ocaklar tarafından salınan benzen gazının kanser riskini arttıracak ölçüde olduğunu ortaya koydu. Üstelik bu risk çocuklarda daha yüksek.

Kumdan silikon, silikondan çip, çipten işlemci, işlemciden bilgisayara: Karşınızda YAPAY ZEKA

Bugünkü konumuz yapay zekâ. Ama öncesinde kısaca proteinlerden bahsetmem gerekiyor. Daha doğrusu, proteinlerin üç boyutlu şekillerinden…